Wolu TIP Ngirit BBM

Pom bensin, najan dodole bensin, solar karo pertemax.
kadang malah dodol gas barang.


oleh: Kipty



Sampean kabeh seng nduwe kendaraan rodo 2 utowo papat, utowo luwih, iki ono tip ngirit bensin, utowo bbm. Pk Jokowi ki nngurangi subsidi bbm padahal rego minyak mentah dunia medun. Mbuh masute piye?

Tip iki penting gen sampean ra boros duite mung gawe tuku bbm. Kui nek pengin ngirit. Coba sampean praktekke, mengko nek tetap ra ngirit berarti kendaraan sampean pancen boros.
  1. Nek pas dalan turunan mesine mbok pateni (ojo seblahmu sing mbok pateni...MESINE)
  2. Nek ono lampu bang jo sing itungan ongkone nganti 200 detik, mending mesine mbok pateni (ora popo, ora doso kok mateni mesin)
  3. Yen pas dalane macet pol, mending mbok surung alon alon (ora usah isin isin barang...mengko kan okeh sing do melu melu nyurung)
  4. Nek tuku bensin ngejak ibumu...kongkon ngenyangke (nek rak entok dinyang tinggal wae...biasane let sedelok kan di undang dol bensine)
  5. Nek pas mangkat kerjo, mending nunut koncomu (nek koncomu goncengan karo bojone opo anake, mbok jak telon menowo gelem)
  6. Nek pas jumatan rak sah kemlinti numpak motor opo mobil barang (mlaku wae malah sehat...soyo adoh dalane soyo gede pahalane)
  7. Numpak motor rak sah pecicilan opo meneh karo mbleyer mbleyer barang (lha opo mah kampanye karo cabe cabean)
  8. Singkiri dalan tanjakan (nek kantormu daerah sing akeh tanjakanne mending resign wae)
  9. Ora usah kakean plesir sing ra jelas (mending nonton berita politik ning omah ben tambah ikhlas)
  10. Tip iki yen diterapke bakal ngirit bbm tenan...ora sah gaya kredit kendaraan meneh (nduwe kendaraan siji wae tuku bensine karo mrengut)/
SHARE
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentar :